Feedbackverzoeken

Dit artikel legt uit hoe een coach feedback kan geven aan deelnemers die een oefening hebben voltooid.

Feedbackverzoeken krijg je als de deelnemers een oefening hebben gedaan die door de coach beoordeeld moet worden. Dit is anders dan het beoordelen van een assessment/beoordeling.

Je klikt in de coachomgeving eerst op ‘Feedbackverzoeken’, waar je de openstaande feedbackverzoeken ziet staan. Om een verzoek te openen plaats je je muis erboven en klikt.  Na het openen krijg je het scherm te zien waar je feedback kunt geven op het antwoord van een deelnemer.

Verder vind je op de pagina de volgende dingen:
1. Afgehandeld door mij/Afgehandeld door anderen: Deze pagina's geven de reeds afgehandelde feedbackverzoeken weer. Als je meerdere coaches op 1 deelnemer hebt, kan het ook zijn dat een deelnemer reeds is afgehandeld door een andere coach.

2. Sorteren. Het is mogelijk om de volgorde van de deelnemers aan te passen van oudste --> Jongste naar Jongste --> Oudste verzoek.

3. Zoeken op een specifieke naam of e-mailadres. Als je een specifieke deelnemer uit de lijst moet beoordelen, kun je deze met de zoekopdracht opzoeken.

Als je de goede deelnemer hebt gevonden en het verzoek hebt geopend kun je het verzoek beoordelen.

Het verzoek van feedback voorzien:
Na het openen van het verzoek kun je de volgende dingen zien:
1. Dit is de opgenomen video van de deelnemer. Dit is waar de feedback over gaat.

2. Dit is de situatie en de opdracht waarop de deelnemer heeft gereageerd. Als je meer informatie wilt, kun je de knop 'Opdrachtvideo bekijken' gebruiken om de video te zien waarop de deelnemer heeft gereageerd.

3. Dit zijn de competenties die tijdens de opdracht zijn getoetst. Het is aan jou als coach om te bepalen of de deelnemer heeft voldaan aan de eisen. Je kunt deze dan ook met ja of nee selecteren. Het is belangrijk dat je alle competenties afhandelt.

Feedback afronden

Als je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je de feedback bijna afronden.

1. Hier kun je de observaties die je als coach hebt gedaan tijdens de feedback uiteenzetten. Wat ging er al goed? Wat kan er wellicht beter?

2. Als je klaar bent met de feedback kun je het verzenden met de knop 'Feedback verzenden'.

3. Het kan zijn dat een deelnemer de opdracht opnieuw maakt. Als dit de tweede keer is dat ze de oefening doen, dan staat eerdere gegeven feedback op de plek van het nummer 3.

Als je op Feedback Verzenden klikt nadat je feedback hebt gegeven en de beoordelingscriteria hebt ingevuld, krijgt de deelnemer een mail met jouw feedback!