Deelnemers inschrijven (Webshop)

Zelf inschrijven via de webshop: stappen om het proces soepel te laten verlopen

Naast het inschrijven via een zelfinschrijvingslink (zie artikel) of het inschrijven via een inschrijflijst (zie artikel), is er nog een andere manier om deelnemers zichzelf te laten inschrijven in een TrainTool programma.

Let op:  Het gebruik van deze manier van inschrijven is alleen mogelijk als dit in de offertefase afgesproken is met de projectmanager, dit is dus niet voor ieder programma een optie.

Om het inschrijfproces via de webshop soepel te laten verlopen zijn er een aantal stappen nodig:

• Het is van belang dat de rapportagegroepen/klassennamen al klaarstaan voordat deelnemers in het programma ingeschreven worden. Vraag je accountbeheerder om dit te doen of neem contact op met ons supportteam, dan voegen zij de rapportagegroepen toe.
  • Stel ‘absolute data’ (startdatum) in onder de tab ‘Instellingen’ zodat de planning voor al je studenten gelijk loopt. Doordat studenten een account krijgen via de webshop, krijgen ze allemaal een verschillende startdatum, tenzij je van tevoren een vaste startdatum instelt. Een vaste startdatum is nodig om een planning in het programma te kunnen toevoegen. Meer informatie over hoe je dat doet, kun je in dit artikel vinden.
  • Voeg de rapportagegroepen/klassennamen toe aan het specifieke programma (onder tab ‘Instellingen’ - ‘Een rapportagegroep selecteren’ - ‘Individuele groepen’ - ‘select groups’).
  • Vervolgens is het ook belangrijk om coaches/docenten alvast toe te voegen aan het specifieke programma (onder tab ‘Instellingen’ - ‘Een coach kiezen’). Docenten moeten hiervoor wel de Technische introductie TrainTool hebben voltooid en een docentaccount in TrainTool hebben.
  • Als alle coaches en alle rapportagegroepen erin staan: aanvinken ‘Een coach kiezen’ en ‘Een rapportagegroep selecteren’. Deze opties staan standaard uit.