Planning en deadlines

Begrijpen van Verschijnings- en Deadline-data in Programma Segmenten: Een Overzicht

In een programma is te zien dat er per segment een verschijningsmoment en (optioneel) een deadline toegewezen kan worden. Wat wordt er bedoeld met een 'verschijningsmoment' en een 'deadline,' en hoe werkt het?

Allereerst, wat is een segment? Een segment is een verzameling role plays met een startdatum. In het voorbeeld hier beneden zie je een segment met een enkele role play, met daaronder een segment met 2 role plays.

Het verschijningsmoment is de exacte datum en tijdstip waarop een segment met Role Plays beschikbaar wordt voor deelnemers van het programma.

De deadline is de exacte datum en tijdstip waarop de deelnemers van het programma het segment af moeten hebben.

Relatieve data

U kunt het verschijningsmoment en de deadline aanpassen door op "Instellingen" te klikken.

Zodra u klikt op "instellingen" van het bijbehorende segment krijgt u een nieuw venster. In dit venster klikt u op "Planning" om de planning aan te passen. Je kunt bepalen op welke week, dag en tijdstip een segment beschikbaar komt of juist niet langer beschikbaar is. Op basis van de startdatum van de deelnemer berekent het systeem welke data hierbij horen. Wilt u bijvoorbeeld dat een deelnemer op twee momenten in dezelfde week een segment krijgt aangeboden, dan kunt u het weeknummer van beide segmenten gelijk houden en alleen het dagnummer aanpassen. Als u tevreden bent met de ingevulde instellingen voor het segment kunt u op ‘Toepassen’ klikken om de wijzigingen in te laten gaan.

Ter verduidelijking: de data die zijn ingevuld bij het verschijningsmoment en de deadline zijn relatief aan de startdatum van een deelnemer van het programma. De datum waarop de deelnemer start staat gelijk aan week 1, dag 1. Zo zijn de verschijningsmomenten en deadlines verschillend voor deelnemers die andere startdata hebben.

Het programma in dit voorbeeld is ingesteld met bovenstaande verschijningsmomenten en deadline. Voor een deelnemer met startdatum 10 januari betekent dit:

Verschijningsmoment segment 1 = 10 januari, 0:00

Deadline segment 2 = 17 januari, 00:00

Verschijningsmoment segment 2 = 10 januari, 0:00

Deadline segment 2 = 13 januari, 17:00

In de instellingen van een segment kan je ook een voorbeeld startdatum instellen, zoals te zien is in de voorlaatste screenshot. Deze simuleert een startdatum en laat de overeenkomstige verschijnings- en deadline data zien.

Absolute data

U kunt er ook voor kiezen om het programma een absolute startdatum te geven. Dat doet u door naar de programma instellingen te navigeren en vervolgens bij "Startdatum programma" een datum te selecteren. Dit zorgt ervoor dat elke deelnemer dezelfde startdatum en deadlines krijgt, ongeacht het moment van inschrijven. Als een datum ingevuld is kan bij de segmentinstellingen een verschijningsdatum en deadline gekozen worden met een absolute datum, in plaats van een relatieve datum.

Deadlines uitschakelen

Voor sommige programma's is het logisch dat een deelnemer het moment en tempo van trainen zelf bepaalt. Voorbeelden zijn programma's waarin een deelnemer zich voorbereidt op een specifieke activiteit zoals een sollicitatiegesprek of presentatie.

Wat u dan kunt doen is alle oefeningen in de eerste week plaatsen, door alles op week 1, dag 1 te zetten. Zo komen alle Role Plays direct beschikbaar voor de deelnemer en kan de deelnemer zelf bepalen wanneer hij de Role Plays doet.

Deadlines voor een deelnemer uitschakelen

Mochten er deadlines in het programma aanwezig zijn, dan kunnen deze per deelnemer uitgezet worden. Dat kun je bijvoorbeeld doen als een deelnemer uitstel heeft gekregen om een onderdeel te maken. Je kunt dat op de volgende manier doen:

1. Selecteer de juiste deelnemer(s)

2. Klik op Meer -> Deadlines uitschakelen

Nu staan alle deadlines voor deze deelnemers uit. De deadlines blijven wel zichtbaar.

Om de deadlines weer in te schakelen, druk je eenvoudig op "deadlines uitgeschakeld, klik om te herstellen".

Nu staan de deadlines weer aan voor de deelnemer.