Technische problemen

Problemen oplossen op Desktop / Computer en Mobiel / App

Inhoud

Desktop / Computer

Mobiel / App

Desktop / Computer

Vrijwel alle technische problemen die zich voordoen op de desktop versie kunnen worden voorkomen door de laatste versie van Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

Geen hardware gevonden

Wanneer in Google Chrome de melding Geen hardware gevonden getoond wordt, dan kan dit verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

• Google Chrome kan je webcam/microfoon niet vinden omdat er geen webcam/microfoon aangesloten is aan je computer.
  • Google Chrome kan je webcam/microfoon niet vinden omdat je webcam/microfoon door een ander programma in gebruik is (Skype, een andere webbrowser, etc.).
  • Google Chrome kan je webcam/microfoon niet vinden omdat er geen toestemming is gegeven.
  • Google Chrome kan je webcam/microfoon niet vinden omdat deze worden geblokkeerd door een ander programma (Antivirus, firewall, etc.).

Controleer de volgende zaken wanneer deze melding verschijnt:

1. Heb je een microfoon en webcam aangesloten en staan ze allebei aan?
    Je kunt dit controleren door een ander programma zoals Skype te openen en te testen of de camera en microfoon daar wel werken.

2. Is je microfoon of webcam ergens anders in gebruik?
    Als je microfoon of webcam nog wordt gebruikt door een ander programma, dan kan Google Chrome deze niet gebruiken voor opnames. Sluit het andere programma en probeer het opnieuw.

3. Heb je toestemming gegeven tot het gebruik van de microfoon en webcam door TrainTool?
    Controleer dit door linksboven (in de adresbalk) op het 'slotje' te klikken. Vervolgens is het belangrijk dat de instelling TrainTool toegang blijven geven tot je camera en microfoon staat aangevinkt. Daaronder kan je ook zien of TrainTool je microfoon en webcam herkent. Nadat je dit hebt ingesteld, kan je de pagina herladen. De oefening zou nu moeten werken.
  4. Tijdelijk de firewall uitschakelen
    Het kan wel eens voorkomen dat je alle stappen correct hebt doorlopen (toestemming gegeven, webcam aangesloten, correcte browser, etc.), maar dat er toch geen hardware kan worden gevonden. Dit kan komen doordat de toegang alsnog wordt geblokkeerd door een opdringerige firewall. In Windows kan je het actieve antivirus programma op de computer meestal rechts onderaan de taakbalk vinden naast je batterij-, geluid- en wifi-icoontjes. Wanneer je het betreffende programma opent, kun je de firewall tijdelijk uitschakelen.

Om te testen of je webcam het nu wel doet zonder de firewall, zal je TrainTool in je browser even moeten verversen (door op de F5-toets te drukken of door op het herlaad icoontje in je browser te klikken).

5. Start je laptop/pc opnieuw op
    Het kan soms voorkomen dat een webcam of microfoon niet meer reageert, waardoor Chrome deze niet kan vinden. Je computer opnieuw opstarten verhelpt dit meestal.
  6. Test je microfoon en webcam
    Als de bovenstaande oplossingen allemaal niet hebben gewerkt, ga dan naar webcammictest.com om je microfoon en webcam te testen. Als ze op die site wel werken dan weet je dat het een probleem vanuit TrainTool is en kun je contact op nemen met onze support afdeling via email of chat.

Geen geluid en/of beeld bij opnemen

Dit probleem kom overeen met geen hardware gevonden, alleen zijn je microfoon en camera wel vindbaar door TrainTool. Je kunt dezelfde stappen doorlopen die hierboven beschreven zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je per ongeluk op de knop van je microfoon hebt gedrukt waardoor die gedempt is.

Video's laden niet

Het kan voorkomen dat de bijbehorende video's van oefeningen en eindmetingen niet worden afgespeeld. Vaak komt dit door een niet ondersteunde browser, we raden altijd aan om de laatste versie van Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

"Alix analyseert je antwoord" is vastgelopen

Het kan zijn dat je geanalyseerd wordt door ons programma Alix, soms kan daar iets misgaan en blijft het scherm hangen op "Alix analyseert je antwoord". Normaalgesproken zal de analyse binnen één minuut klaar moeten zijn. Als je al langer dan drie minuten wacht, dan kun je er vanuit gaan dat er iets mis is gegaan en Alix is vastgelopen. Je kunt in dit geval de pagina verversen of de pagina sluiten zonder problemen.

De beeldkwaliteit / volume van de opgenomen video is slecht

Het is belangrijk dat je na het maken van een Role Play je jezelf terugkijkt. Vooral bij eindmetingen is dit belangrijk, want anders kan je coach je niet beoordelen. Als je er tijdens het terugkijken er achter komt dat de opname niet goed is, bijvoorbeeld doordat je niet verstaanbaar bent, dan is het verstandig om de instellingen van je webcam en microfoon te checken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je microfoon stuk is of dat er een ander probleem is. Gelukkig heb je vaak nog een extra poging om een Role Play te doen, probeer het met een andere microfoon of camera. Als je niet een andere microfoon of webcam kan bemachtigen, dan is het verstandig om de app te gebruiken. Met de app ben je vrijwel gegarandeerd dat je beeld en geluid goed zijn bij het opnemen.

Mobiel / App

Je kan de TrainTool app vinden op Google Play en in de Apple App Store.

De app kan niet worden gedownload

Als je niet de optie hebt om de app te downloaden komt dat vaak door één simpele reden, de software van je device is te oud. Je kunt op de pagina waar je de app downloadt zien welke software versie je nodig hebt. Op Google Play vind je dit onder de sectie "Over deze app", daar wordt dan aangegeven wat de vereiste Android versie is. In de Apple App Store staat deze informatie onderaan bij de sectie "Informatie" daar zie je de vereiste iOS versies voor de Apple devices.

Geen geluid en/of beeld

Het kan zijn dat je niet kan opnemen omdat je geen toestemming aan de TrainTool app hebt gegeven. We leggen in dit artikel uit hoe je dat moet doen.

Mijn probleem staat er niet tussen

Heb je een ander probleem, wat niet vermeld staat in dat artikel. Dan kun je het beste contact opnemen met onze support afdeling, je kunt ons mailenchatten of bellen.