Deelnemers inschrijven (zelfinschrijflink)

Inschrijven voor TrainTool Trainingen via een Publieke Pagina: Zo Werkt Het!

TrainTool biedt ook de mogelijkheid om deelnemers in te schrijven via een specifieke link. Deze link wordt ook wel 'publieke pagina' genoemd. De stappen die je hiervoor kunt volgen zijn de volgende:

Let op: Wanneer je wilt dat deelnemers hun rapportagegroep of klas kunnen kiezen bij de inschrijving zodat deelnemers kunnen worden gefilterd op rapportagegroep of klas, is het belangrijk om eerst aan één van onze supportmedewerkers te vragen om de rapportagegroepen of klassen toe te voegen aan jouw account

1. Ga naar een programma en klik op Instellingen.

2. Scroll naar beneden, hier vind je verschillende instellingen:

Vink Inschrijven via publieke pagina aan. Vergeet niet op Opslaan te drukken!

3. Er is nu een openbare pagina aangemaakt, ook wel zelfinschrijvingslink genoemd.

In dit voorbeeld is die link https://go.traintool.com/go/dcc554e. Als deze link vervolgens gedeeld wordt met mensen, kunnen zij hierop klikken en zijn dan direct ingeschreven voor die cursus!

Het is ook mogelijk om een startdatum in te stellen. Dit houdt in dat iedereen die zich via die link inschrijft, de ingestelde datum als startdatum krijgt. Je kan een link met startdatum aanmaken door op 'Nieuwe zelfinschrijvingslink' te drukken.

De deelnemer een Coach en/of een rapportagegroep laten kiezen

Als je wilt dat deelnemers bij de inschrijving ook direct hun coach en/of rapportagegroep kiezen, kun je dat aanvinken onder het kopje 'Informatie aan deelnemer vragen'. Dit ziet er als volgt uit:

Onder het kopje 'Een coach kiezen' kun je de namen van de beschikbare coaches van dit programma selecteren. Vergeet niet om de 'een coach kiezen' aan te zetten!  Voor rapportagegroepen is het het makkelijkst om bovenstaande instelling aan te vinken en vervolgens alle groepen toe te voegen waar de deelnemers uit kunnen kiezen.