Een Role Play-programma maken

Een Role Play-programma maken: Stapsgewijze instructies

Hieronder wordt stap voor stap besproken hoe je aan de slag kunt met een Role Play programma!

1. Ga naar de pagina Programma's

Je komt op deze pagina door bovenin in het Admin-menu op Programma's te klikken.

2. Maak een nieuw programma

Dit doe je door rechtsboven op de knop Programma maken te klikken.

3. Geef het programma een titel en stel de standaardtaal in.

Typ een titel in het tekstvak, selecteer de gewenste taal en klik op Programma maken.

Je komt nu in het overzicht van het Role Play programma, in het tabje Inhoud. Om te zorgen dat de deelnemer weet wat deze in de training kan verwachten, maak je een promo en introductie voor de training.

4. Voeg een promo toe

Door een promo toe te voegen, weten deelnemers waar ze aan beginnen als ze de uitnodiging voor het programma accepteren.

Klik op het tekstvak of de knop Bewerken.

Hier kun je een video of afbeelding toevoegen aan de promo, maar ook de beschrijving aanpassen.

Vergeet niet na elke aanpassing op Opslaan te klikken

5. Voeg een introductie toe

Klik op de knop Bewerken.

Je krijgt nu het introductiescherm te zien. Je kunt hier een video of afbeelding toevoegen aan de introductie, de beschrijving aanpassen of extra bijlagen toevoegen.

Je kunt een afbeelding of een introductievideo toevoegen, met daaronder een uitleg wat de deelnemer in de training zal gaan leren.

Als je klaar bent, klik je op Opslaan.

6. Voeg een afronding toe

Als je de introductie hebt ingevuld, kan je naar beneden scrollen en de afronding toevoegen. De deelnemer krijgt deze afronding te zien als hij het hele programma heeft doorlopen. Ook voor de afronding kan je een afbeelding of video toevoegen, en tekstueel uitleggen wat de deelnemer geleerd heeft.

Als je klaar bent, klik je onderaan op Opslaan.

7. Voeg een aantal Role Plays toe!

Als de introductie is ingevuld, kun je beginnen met Role Plays toevoegen! Hoe dat werkt, lees je hier!