Uploaden van video's bij Role Plays, waar op te letten

Upload video's bij voorkeur in 1280×720. Hou het kort (5-20 sec), liever niet langer dan ± 45 seconde.  Zorg dat de persoon die je filmt midden in beeld is. Het is niet mogelijk audiobestanden in plaats van video's te uploaden

Bestandsformaat en compressie

TrainTool ondersteunt veel verschillende video-formaten voor de videos voor webcamoefeningen (.mp4, .mov, .avi etc.). Het belangrijkste is om een hoge resolutie te uploaden (bijvoorbeeld 1280×720) en daarbij niet teveel compressie te gebruiken. Aan de andere kant is het ook aan te raden om niet een te hoge resolutie (1920x1080) of te weinig compressie te gebruiken, want dan worden de bestanden heel groot en duurt het uploaden erg lang. Bovendien is deze kwaliteit niet nodig. Het is ook mogelijk om audiobestanden te uploaden (.mp3, .m4a, .wav etc.) in plaats van een video.

Settings die wij altijd gebruiken:

• Filetype: mp4
  • Audio codec: AAC-LC
  • Video codec: H.264
  • Resolutie: 1280×720
  • Bitrate: ±1,200 - 4,000 kbps

Het belangrijkste is de resolutie, dat de video er goed uit ziet op uw computer en dat het bestand niet te groot is (rond de 30 MB voor een filmpje van een minuut is prima, 200MB voor een minuut een beetje overdreven).

Limiet lengte

Er wordt momenteel niet een limiet afgedwongen, maar voor oefeningen raden we aan om geen filmpjes langer dan 45 seconden te gebruiken. Bij langere filmpjes wordt het vervelend om de oefening opnieuw te doen omdat je niet een filmpje kan doorspoelen.

Beeldkwaliteit

U kunt ook uw smartphone gebruiken voor het opnemen van videos voor webcam oefeningen.

Er zijn wat nadelen:

• de beeldkwaliteit van videos opgenomen met smartphone kunnen van lage kwaliteit zijn.
  • de stabiliteit van uw opname kan slecht zijn als iemand anders de camera vasthoudt tijdens het opnemen. Probeer de camera altijd ergens neer te zetten of te fixeren.

We raden aan om een digitale camera op een statief te gebruiken voor het opnemen van videos voor webcamoefeningen.

Geluidskwaliteit

De omstandigheden waarin u filmt zijn van invloed op de geluidskwaliteit van uw opnames. Als u filmt in een situatie met achtergrondgeluid, gebruik dan een richtmicrofoon als u met een digitale camera opneemt, een headset als u met een smartphone opneemt, of een aparte microfoon als u met de webcam opneemt.

Als dat niet genoeg is, overweeg dan om de acteurs uit te rusten met een microfoon, die het geluid rechtstreeks naar de camera sturen. U kunt ook het geluid apart opnemen, maar dit zal wel wat editing vereisen om geluid en beeld netjes samen te voegen.