1. Helpcentrum
  2. Coaches
  3. Stappenplan om te beginnen

Stap 3: Monitoren

Naast het behandelen van verzoeken, is het ook belangrijk om de voortgang van je deelnemers te monitoren. Dit doe je door binnen de coachomgeving op ‘Rapportages’ te klikken. Hierbinnen zijn twee secties.

Deelnemersvoortgang

In de eerste sectie zie je per programma welke deelnemers nog niet gestart zijn, welke deelnemers op schema lopen, achterlopen, het programma hebben afgerond of een eventuele deadline hebben gemist.

Als je signaleert dat bepaalde deelnemers te lang achterlopen of nog niet actief zijn, kan je deze deelnemers hierop aanspreken. Je kan deze zaken eventueel ook aankaarten bij de administrator van het programma binnen jouw organisatie. Die kan deze deelnemers hierop vervolgens aanspreken (via een e-mail).

Let op: het kan zijn dat je deelnemers op schema liggen terwijl jij nog geen verzoeken hebt ontvangen. Dit komt vaak doordat niet alle oefening als ‘coachbaar’ staan ingesteld. Het kan dus zo zijn dat de deelnemer wel traint, maar dat de oefeningen niet als coachbaar zijn ingesteld.
Ter informatie: Het artikel dat gaat over het coachbaar maken van roleplays is hier te vinden.

Peerfeedback

In deze sectie van Rapportages kun je als coach de feedback terug vinden die onderling, tussen deelnemers, is uitgewisseld.

Peerfeedback - Rapportage

In dit onderdeel van het Peerfeedback overzicht kun je als coach zien welke deelnemers om feedback hebben gevraagd en wie er feedback hebben gegeven. Ook het aantal keer dat dit gebeurd is, kan hier worden terug gevonden.

Peerfeedback - Feedback

Het is ook mogelijk om als coach de onderlinge feedback tussen deelnemers in te zien. Dit kan door op het tabje 'Feedback' te klikken in het Peerfeedback deel van Rapportages. Je ziet dan per verzonden feedback van een deelnemer aan wie het verzonden is en wat de inhoud van de feedback was. Let er op dat het alleen mogelijk is om dit te zien als het in de geavanceerde accountstellingen pagina is aangevinkt.