1. Helpcentrum
  2. Coaches
  3. Stappenplan om te beginnen

Stap 1: Inloggen in de coachomgeving

Als je bent ingeschreven bij TrainTool, heb je een email met een uitnodiging ontvangen. Om in te loggen bij TrainTool klik je op de link in die e-mail. Vervolgens vul je een aantal gegevens in en maak je een eigen wachtwoord aan.

Als je op een later moment nogmaals wilt inloggen maar je wachtwoord vergeten bent, dan kan je zelf eenvoudig een nieuw wachtwoord aanvragen. Dit doe je door op ‘Wachtwoord vergeten?’ te klikken. Als je je e-mailadres invult en op ‘Stuur nieuw wachtwoord’ klikt, ontvang je binnen enkele seconden een e-mail met instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken. Vervolgens kun je meteen weer aan de slag!

Let op: je kan de mobiele TrainTool-app NIET gebruiken voor coaching. De TrainTool-app is alleen bestemd voor deelnemers. Inloggen in de coachomgeving doe je dus via een pc of laptop.

Dagelijkse e-mail

Het systeem controleert elke dag of er nieuwe beoordeel- en feedbackverzoeken voor jou klaarstaan, en stuurt een e-mailnotificatie als er in de afgelopen 24 uur nieuwe verzoeken voor jou zijn binnengekomen. Deze e-mail vertelt je wie er feedback heeft gevraagd, en voor welke oefening. Als je op de link in de e-mail klikt, word je direct naar de coachomgeving doorverwezen. Tevens kan je op elk moment van de dag inloggen in TrainTool om alle verzoeken te zien.

Onder 'Profiel' kun je het aangeven als je geen e-mailnotificaties meer wenst te ontvangen.

Let op: Je ontvangt alleen een e-mailnotificatie als de deelnemer een oefening heeft gemaakt die als coachbaar is ingesteld of als de deelnemer een nul- of eindmeting heeft afgerond. Het kan zijn dat de deelnemer wel traint maar dat de oefeningen niet als coachbaar zijn ingesteld.

Door naar Stap 2: Een verzoek behandelen