Starten met TrainTool op je computer

Aan de slag met TrainTool: Stappen om te Beginnen

Je bent uitgenodigd voor een TrainTool-programma. Hier heb je een e-mail over gekregen.

In dit artikel kun je alvast alle stappen die volgen nalezen:

Stap 1: Je krijgt een uitnodigingsmail.

Stap 2: Als je op Meer lezen en meedoen klikt, opent TrainTool in de browser. Je krijgt de vraag of je wel of niet mee wilt doen met het programma.

Stap 3: Als je mee wilt doen, kom je op een scherm waarop je de taalinstellingen en het wachtwoord voor je TrainTool-account kunt instellen.

Stap 4: Je kunt ervoor kiezen om het programma te volgen op je computer of op je telefoon. Voor meer informatie over het volgen van een programma op je telefoon klik je op deze link.

Stap 5: Als je doorgaat met het trainen op de computer vanuit de browser, kom je op het Overzicht van het programma.

Stap 6: Als eerste staat de introductie van het programma klaar. Door op de knop Introductie bekijken te klikken, lees je wat het programma inhoudt. Om vervolgens weer op de pagina van het programma te komen, klik je onderaan de pagina op Naar programma-overzicht.

Stap 7: Het volgende onderdeel dat klaarstaat in jouw programma, is een Test Role Play. Hier kun je jouw microfoon en camera instellen en kun je oefenen met deze vorm van trainen.

Stap 8: De opzet van deze Test Role Play is hetzelfde als de opzet van de oefeningen die je gaat doen. Je leest bij Oefenen eerst de situatie en de opdracht, waarna je de Role Play kunt starten. Bij Jouw antwoord zie je de opname van jouw reactie en bij Feedback zul je de feedback terug kunnen lezen van jouw coach en eventueel anderen die je hebt uitgenodigd.

Bij deze specifieke Role Play kun je testen of het bekijken en het opnemen van een oefening voor jou goed werkt.

Stap 9: Als de Role Play is opgenomen kun je de video terugkijken en de antwoorden aanvinken die van toepassing zijn. Je kunt als het nodig is ook een nieuwe poging doen. Bij toekomstige Role Plays kan het zijn dat er sprake is van een maximum aantal pogingen.

Stap 10: Hierna kom je terug op het Overzicht scherm. De Test Role Play staat nu als afgerond in de Tijdlijn. Je kunt nu beginnen met de eerste Role Play van jouw programma.